Copyright © 2023. All Rights Reserved

Нашата кауза

8 февруари 2022

История
Здравейте скъпи приятели, ние сме фондация "РеАрт" - първата организация, която се занимава с рисуване върху текстил с цел подпомагане на деца и младежи, попадащи в рискови групи или имащи специални нужди. Основани сме Март 2018-та г. и през годините сме организирали множество арт работилници за деца съвместно с ЦНСТ (център за настаняване от семеен тип) "Иван Вазов" в кв. Надежда, както и с народно читалище "Иван Вазов - 2014" в кв. ж.к. Левски В. С читалището сме били многократно партньори, съвместно със Столична община по проекти като "Добротворител" и "Равен старт". Проекти с мисия и цел да насърча доброволчеството и включването на гражданите в различни благотворителни каузи и доброволчески активности.

Актуални проекти
В следствие на пандемията фокусът ни е набиране и предоставяне на на арт материали. В момента сме насочени към 112 ЦДГ, с които да стартираме съвместна работа. Институцията работи по моделите на интегрираното образование и концепцията "качество на живот", която представя въвеждане на нова стратегия, при която има ясна цел и мисия - трябва да се промени не само човекът с ограничени възможности, но и обществото, което трябва да се освободи от негативните си нагласи, предразсъдъци и ограничения, приемайки и подкрепяйки различните.

Разпределението на децата в двете специални групи се извършва не според годината на раждане, а според нивото на нервно-психическо развитие. Фактор е не възрастта, а актуалното развитие и състояние на детето към момента на постъпване в детската градина и в последствие се влияе от динамиката на развитие на всяко дете.

За всяко дете се изработва индивидуален план относно процеса на адаптация, социализация и интеграция, който продължава и се развива чрез дейностите в самото заведение. Екипът от специалисти осъществява консултативна, диагностична, корекционно-възпитателна, лечебно-възстановителна, рехабилитационна и профилактична дейности, насочени към коригиране и компенсиране на съответните увреждания и нарушения и стимулиране на развитието на децата. Те се обучават по индивидуални програми, които включват общо моторно развитие, фина моторика, самообслужване, когнитивни умения, езиково-говорно развитие и комуникация, социални умения, художествена, трудова и учебна дейност.

Как да се включиш?
Ние подкреяме художествената дейността на детската градина, за да могат те да изпълнят своята мисия. 
Набирането на арт материали се случва чрез дарителски камании, както и чрез продажба наръчно рисувани тениски през нашия онлай магазин. Това означава, че всяка една продадена тениска през нашия онайн магазин е крачка към едно светло и вълнуващо бъдеще за тези дечица. Освенс покупка, може да се включиш и като дариш арт материали.

Материалите винаги се изчерпват светкавично. Ето списъка с най-необходимото за предстоящите работилници:

  • текстилни бои - най-вече черно и бяло;
  • четки за рисуване - плоски, различни размери;
  • гъбички, тампончета;
  • шаблони за отпечатване;
  • тениски и потници - предимно бели, размер S, M и L

Важно уточнение за тениските - ако не са нови или купени от магазин за дрехи втора употреба, трябва да са минали химическо чистене и да приложиш бележката, иначе няма как да ги приемем. Ние разбираме, че би искал да се вклчите по всякакъв начин и с всевъзможни материали, но моля, не ни изпращай дрехи с петна или такива, който са скъсани, както и материали със силно видими следи от употреба или нарушена цялост.

Материали може да изпращаш до:
Спиди - гр. София, ул. Ами буе 17-23
Еконт - гр. София, ул. Козлодуй 8

За фондация "РеАрт"
ЕИК 205048969
МОЛ Габриела Владимирова Стоименова
тел. 0893514106


Благодарим, че ни подкрепяте!

Корги мания

Ръчно рисувана тениска?!? Ръчно рисувана възглавница?!? Ръчно рисуван шал за любимия четиринок?!? Даа! Това е велико! Ние имаме за всекиго по нещо, особено за корги маниаците и всякакви други куче маниаци!

прочети още
Дънки по идея на клиента

Разчупи скучните дънки с уникална рисунка. Освен на тениски ние можем да нарисуваме любим твой дизайн и на дънки или дънково яке - ново или отдавна забравено в гардероба, няма значение, ние ще го накараме да оживее.

прочети още